Ingyenes házhozszállítás 19 000 Ft vásárlás felett. Tudj meg többet

Bezár
Keresés Kosár Menü

Ezüst ékszer tisztítása. (Mitől szulfidálódik)

Ékszer vásárlás, karbantartás, tippek - tanácsok
Az ezüst ékszereket vásárlást követően érdemes ékszerdobozban tárolni, külön – külön tárolni azért, hogy ne karcolódjanak.
 
Az ezüst nagyon igényes fém, könnyen befeketedhet azaz szulfidálódik. Ez egy természetes kémiai folyamat, amely során az ezüst kénnel találkozik, ilyenkor ezüst-szulfid réteg alakul ki az ékszer felületén.
 
Ezt az elszíneződést a kénes közeg, mint például a termálfürdő vagy a különféle kozmetikai, kén tartalmú krémek és parfümök használata, illetve a bőr izzadtsága, a savas kémhatás is kiválthatja.
 
A tisztítás során egy úgynevezett, ezüsttisztító folyadékot kell felvinni egy mikroszálas puha kendőre, amivel óvatosan meg kell dörzsölni az ékszerek felületét, ezzel megtisztítva az ékszert. Egy-két évente azonban érdemes elvinni egy ékszerüzletbe, szakemberhez, hogy a kisebb hordásból eredő felületi karcokat, polírozás segítségével eltüntesse.
 
Házi praktika:
- A legegyszerűbb, szemcse nélküli fogkrém is alkalmas lehet egy-két alkalommal az ékszereink megtisztítására. De ezt a módszert csak valóban a gyors és alkalmi lehetőségként ajánlott alkalmazni, ugyanis hosszú távon az ezüst fényét és értékét leginkább a tisztító folyadék és kendő használata őrzi meg.
 
Tekintsd meg ezüst ékszereinket!

 

GRAV

A GRAV a fiatalos életmódot, a színeket és a jókedvet jelképezi. A kézzel készített arany és ezüst ékszereink minden darabját gondos figyelemmel készítjük azért, hogy Ön határok nélkül élvezhesse a GRAV ékszerek letisztult szépségét.


Back to Top
Pályázat Bezár