Ingyenes házhozszállítás 19 000 Ft vásárlás felett. Tudj meg többet

Bezár
Keresés Kosár Menü

Ékszertisztítás általánosságban: Így ápold a kincseidet!

Ékszer vásárlás, karbantartás, tippek - tanácsok

Előfordulhat, hogy ékszereid az idő múlásával veszítenek fényükből, ami a viselésből, a bőrrel való folyamatos közvetlen érintkezésből, de a nem megfelelő ápolásból is fakadhat. Ha szeretnéd, hogy ékszereid sokáig megőrizzék eredeti szépségüket, figyelj oda a megfelelő ápolásukra és a helyes tárolásra. A szakszerű ékszertiszításhoz találsz pár tippet a továbbiakban.

Általános tanácsok az ékszertiszításhoz és ápoláshoz

 • Az ékszereidet tárold külön – külön ékszertartó tasakokban, vagy ékszertartó dobozban.
  Ha nincs ilyened, javasoljuk, hogy szerezz be egyet. Ékszereid így sokkal átláthatóbbak lesznek és sokáig megőrzik ragyogásukat.
  Itt találsz gyönyörű ékszertartókat, melyek nemcsak ékszereid védik, de lakásod ékei is lehetnek!
 • Ne viselj semmilyen ékszert fürdés, zuhanyzás, sportolás, szaunázás, úszás vagy más fizikai tevékenység közben.
 • Vedd le őket alváshoz is.
 • Figyelj rá, hogy ne koccintsd össze őket más kemény felületekkel, hogy ne rongálódjanak meg.
 • Az ékszereid vedd fel reggelente legutoljára, esténként pedig őket vedd le legelőször. Így tovább maradnak szépek.

Hiányzik még néhány ajándék? Idegeskedésre semmi ok! Böngészd végig a teljes kínálatot, ahol több száz ékszer közül válogathatsz: KATTINTS IDE!

Kárpáti Rebeka x Grav kollekció

Márkák javaslatai

Pandora ékszerek tiszítása

Az ezüst, ha hosszú időn át szabad levegőnek van kitéve oxidálódhat, és emiatt sötétebb lehet a színe. Ne aggódj, ez egy teljesen normális jelenség.
Ezüst ékszerek tisztításához használj puha pamut anyagból készült ékszertisztító kendőt. A kifejezetten erre a célra kifejlesztett polírkendők finoman és alaposan tisztítják meg az ezüstből készült ékszereket és visszaadják azok ragyogását.
Nincs más dolgod, mint áttörölni vele az ékszereidet. A tisztításhoz elegendő csak a kendő, ne vizezd azt be és ne használj hozzá más, kétes eredetű tisztítószereket. Soha ne használj fogkrémet vagy más, dörzsölő hatású anyagot, mert azok károsíthatják az ékszert.
A kendőt nem szabad mosni. Ha teljesen befeketedett, dobd ki és használj egy újat a továbbiakban.

Lépésről-lépésre a tisztítás módja:
 1. Tiszítókendő alkalmazását javasoljuk.
 2. Kend be ezüst tisztító folyadékkal.
 3. Töröld le a folyadékot.

A Thomas Sabo javaslatai

Thomas Sabo ékszereid ápolásához is tiszítókendő alkalmazását javasoljuk, hogy azok sokáig szépek maradjanak. Ha az elszíneződés nem távolítható el a kendő segítségével, próbálkozhatsz ezüst tisztító folyadékkal is. Fontos, hogy az eredetileg oxidált ékszereket nem szabad tiszító folyadékba helyezni, ha nem akarod, hogy eltűnjön róla az oxidált (fekete) réteg. Ez vonatkozik a gyöngyös, türkizzel, korallal, vagy egyéb különleges kővel díszített darabokra is. A bőrrel, vagy textillel kombinált ékszereket sem szabad folyadékba tenni. Ne hord őket sportolás, úszás, szaunázás közben.

Grav ékszer tisztítás közben

A nemesacél ékszerekre vonatkozó szabályok

Calvin Klein márkájú és egyéb nemesacél ékszereidet is az ezüst ékszereknél leírtakhoz hasonlóan a ékszertisztító kendővel tisztogasd.
Semmiképp se használj szemcsés vagy maró hatású vegyi anyagokat és semmi olyan eszközt ami karcolást okozhat rajta (így fogkefét sem.) A kendő a karcolásokat nem tudja eltávolítani, így viselésük közben különösen figyelj arra, hogy ne üsd hozzá más kemény felületekhez.


GRAV

A GRAV a fiatalos életmódot, a színeket és a jókedvet jelképezi. A kézzel készített arany és ezüst ékszereink minden darabját gondos figyelemmel készítjük azért, hogy Ön határok nélkül élvezhesse a GRAV ékszerek letisztult szépségét.


Back to Top
Pályázat Bezár