Ingyenes házhozszállítás 19 000 Ft vásárlás felett. Tudj meg többet

Bezár
Keresés Kosár Menü

Mitől függ az arany színe? Fehér, vörös vagy sárga?

Arany, amit nem tudtál róla

Sárga, fehér vagy vörös?
Az arany ékszerek árnyalatairól van szó. Azért, hogy könnyebb, legyen a döntés, melyiket válasszuk, ismerkedjünk meg velük.

Az arany alapvetően sárga színű, de önmagában nagyon puha. Azért, hogy ékszerek készítésére alkalmas legyen, vörös rézzel és ezüsttel ötvözik, ez az úgynevezett sárga arany.

Az arany további ötvözetei a fehér és a vörös arany:

- A fehér aranyhoz többek között cinket, rezet, palládiumot vagy nikkelt használnak fel. Az ötvözet sárgás fehéres, azaz pezsgő színű. A fehérebb szín elérésének érdekében, az ékszert galvanizálják azaz felületét egy vékony fém réteggel, fehér ródiummal vonják be.


- A vörös arany szép rózsaszínes árnyalatát, az aranyhoz hozzáadott vörösréz adja. Annak érdekében, hogy keményebb, ellenállóbb legyen az ötvözet és minőségi ékszerek készülhessenek belőle, további ötvözőket, főleg ezüstöt adnak hozzá.

A arany ötvözetek színeinek élénksége függ az aranytartalomtól. A 14 karátos ékszer szín arany tartalma alacsonyabb, 58.5%, ezért színe világosabb. Azonban a 18 karátos ékszer színe mélyebb árnyalatú, mivel szín aranytartalma magasabb, 75%.

A 14 karátos ékszerek, a legelterjedtebb finomságú ötvözetek az ékszerpiacon. Ugyanis, jelentős arany tartalma van és jóval keményebb, ezáltal tartósabb. A Gravnál nem csak az értéket de az időtállóságot is szem elött tartva alkotjuk meg ékszereinket. Ezért a Grav arany ékszerek 14 karátos finomságú fehér, sárga és vörös arany ötvözetből készülnek.

Felkeltették az arany ékszerek az érdekldésedet? A Grav arany ékszerek között mindenki megtalálja a neki legkedvesebb darabot.

Ha visszafogott és letisztult árnyalatokat kedveled, a fehér arany a tökéletes választás. A klasszikus és hagyományos színek kedvelőinek a sárga aranyat ajánljuk. Ha pedig a játékos és bohém színek tetszenek, a vörös arany ékszerek biztosan elnyerik a tetszésedet!


GRAV

A GRAV a fiatalos életmódot, a színeket és a jókedvet jelképezi. A kézzel készített arany és ezüst ékszereink minden darabját gondos figyelemmel készítjük azért, hogy Ön határok nélkül élvezhesse a GRAV ékszerek letisztult szépségét.


Back to Top
Pályázat Bezár