Valentin díszdobozt választhatsz az egyedi ékszer ajándékod mellé. A díszdobozban csábító édesség van elrejtve.
Ingyenes házhozszállítás 19 000 Ft vásárlás felett. Tudj meg többet


Bezár
Keresés Kosár Menü

A fehér vagy a sárga arany értékesebb?

Arany, amit nem tudtál róla

A fehér aranyból készült ékszerek, manapság divatosabbak, népszerűbbek, de nem értékesebbek a sárga aranynál. Ugyanis a tévhitekkel ellentétben a fehér arany nem különálló fém, hanem az arany egyik ötvözete.

A fehér arany, a jellegzetes fehéres pezsgő színét, a fő ötvözőtől a palládiumtól kapja. Erről bővebben: Mitől függ az arany színe? Fehér, vörös vagy sárga?

Tehát az arany ékszerek értékét nem színük, (fehér, sárga, vörös) hanem arany tartalmuk határozza meg, amit karátban mérnek.

Minél magasabb a karátszám, annál drágább az ékszer:
- Az 14 karátos arany ékszerek a legelterjedtebb darabok, melyeknek arany tartalma 585 ezrelék. A 14 karátos arany keménysége miatt is alkalmasabb ékszer viselésére mint a 18 karátos ötvözet.
- A 18 Karátos arany ékszer aranytartalma magas 750 ezrelék, ezért az ebből készült ékszerek valamivel ritkábban fordulnak elő.

Tekintsd meg a 14 karátos ékszereinket
!


GRAV

A GRAV a fiatalos életmódot, a színeket és a jókedvet jelképezi. A kézzel készített arany és ezüst ékszereink minden darabját gondos figyelemmel készítjük azért, hogy Ön határok nélkül élvezhesse a GRAV ékszerek letisztult szépségét.


Back to Top