Ingyenes házhozszállítás 19 000 Ft vásárlás felett. Tudj meg többet

Bezár
Keresés Kosár Menü

Az aranyozás, azaz a galvanizálás

Mit érdemes az ékszer készítésről tudnod?

A galvanizálás, egy speciális fémbevonási eljárás, mint például az aranyozás vagy az ezüstözés. Az eljárás egy elektrokémiai folyamat, ami során egy fém tárgyat bevonnak egy másik vagy azonos fémmel. 

Egy folyadékkal töltött tartályban, két elektróda között egyenáram hatására megy végbe a folyamat. Az ékszert, ami a bevonatot kapja, a negatív elektródához kötik, a bevonatot képző fém pedig a pozitív elektróda lesz. A tartályba elektromosságot vezetnek, aminek hatására a fémrészecskék feloldódnak és átvándorolnak a pozitív töltésről a negatív töltésre. Így jön létre az ékszer felületén egy vékony, tömör és egységes fém bevonat amit galván rétegnek neveznek. 

Az ékszeriparban a galvanizálást, az ékszer felületének végső kialakítására használják. Védi és megőrzi az ékszerek minőségét, akár tartósabbá is teheti az ékszert. Nemesfémek(link) (arany, ezüst, platina) esetén, a fém bevonat lehet arany és annak ötvözetei (sárga-, fehér-, vörös-) illetve fehér- és fekete-ródium és akár ezüst bevonat is.

Azonban a galván bevonat egy igencsak vékony réteg, mikronban mérhető ezért rendszeres hordás mellett, 1-2 év alatt megkophat. Annak érdekében, hogy a bevonat tartós maradhasson, az ékszereket óvni és ápolni kell.

A GRAV ékszerek, tisztán 14 karátos aranyból és sterling ezüstből készülnek, felületükön nincsen galván bevonat.

Ötvös mestereink általl megkomponált fehér, vörös és sárga arany 14K ékszereink


GRAV

A GRAV a fiatalos életmódot, a színeket és a jókedvet jelképezi. A kézzel készített arany és ezüst ékszereink minden darabját gondos figyelemmel készítjük azért, hogy Ön határok nélkül élvezhesse a GRAV ékszerek letisztult szépségét.


Back to Top