Ingyenes házhozszállítás 19 000 Ft vásárlás felett. Tudj meg többet


Bezár
Keresés Kosár Menü

Az aranyozás, azaz a galvanizálás

Mit érdemes az ékszer készítésről tudnod?

Az aranyozás egy speciális fémbevonási eljárás, a galvanizálás, ami során egy fém tárgyat bevonatolnak egy másik vagy azonos fémmel.
A galvanizálás egy elektrokémiai folyamat, az elektrolízis.

Ékszerek galvanizálása esetén, egy kisméretű tartályban, egy galván-kádban, folyadékba, azaz elektrolitba helyezett két elektróda között egyenáram hatására megy végbe. A galvanizálandó ékszer kapja a katód, azaz a negatív pólust, a pozitív pólust pedig az anód, a bevonatot képző fém. Elektromosság hatására az anódról fémrészecskék feloldódnak és átvándorolnak a katódra helyezett ékszerre, ezzel pedig egy vékony, tömör és egységes réteg jön létre az ékszer felületén.


Az ékszeriparban a galvanizálást, az ékszer felületének végső kialakítására alkalmazzák, ami védi és megőrzi az ékszerek minőségét, tartósabbá teszi az ékszert. A fém bevonat, ékszerek esetén nemesfémekből készül, ami lehet arany és annak ötvözetei (sárga-, fehér-, vörös-) illetve fehér- és fekete-ródium és akár ezüst bevonat is.


Az ékszereken a galván bevonat egy igencsak vékony réteg, mikronban mérhető, rendszeres hordás mellett, 1-2 év alatt megkophat. Annak érdekében, hogy a bevonat tartós maradhasson, az ékszereket óvni és ápolni kell.
 


GRAV

A GRAV a fiatalos életmódot, a színeket és a jókedvet jelképezi. A kézzel készített arany és ezüst ékszereink minden darabját gondos figyelemmel készítjük azért, hogy Ön határok nélkül élvezhesse a GRAV ékszerek letisztult szépségét.


Back to Top