Ingyenes házhozszállítás 19 000 Ft vásárlás felett. Tudj meg többet

Bezár
Keresés Kosár Menü

Igazi különlegesség: a gyöngy

Arany, amit nem tudtál róla

A gyöngy az egyetlen szerves eredetű drágakő, ami természetes vagy tenyészett módon jöhet létre, sós és édes vizekben egyaránt.


Az igazgyöngynek a természetesen módon létrejött gyöngyöket nevezik, amelyeket főként kagylók és ritka esetekben csigák is termelnek. A gyöngy maga gyöngyház rétegek összességéből áll. A kagyló belsejébe kerülő idegen anyag, homokszem köré épülve jön létre, alakja ezért amorf, azaz nem tökéletesen gömb.


A tenyésztett gyöngyök azonban tökéletes gömb alakúak, mivel egy előre elkészített gyöngyház golyó kerül egy kagylóba, így annak, csak egy vékony gyöngyház réteget kell ráépítenie.


A tengeri kagylókban, nagyon lassan, 10-15 év alatt csupán egyszerre egy gyöngy tud kialakulni. Azonban az édes vízi kagylókban egyszerre akár 20-30 db gyöngy is megteremhet, 3-5 éven belül.


Ezért a természetes módon és tengerben létrejött gyöngyök ára jóval magasabb, mint az édes vízben termelt tenyészett gyöngyök ára.


A természetes és tenyészett gyöngyök színe egyaránt lehet fehér, rózsaszín, ezüst, krém, arany, zöld, kék és akár fekete is.


A gyöngy a legérzékenyebb a drágakövek között. Fényét, az úgynevezett lüsztert, hamar elveszítheti, ezért óvni kell a krémektől és illatszerektől.
 

Tekintsd meg édesvízi gyöngyből készült ékszereinket!


GRAV

A GRAV a fiatalos életmódot, a színeket és a jókedvet jelképezi. A kézzel készített arany és ezüst ékszereink minden darabját gondos figyelemmel készítjük azért, hogy Ön határok nélkül élvezhesse a GRAV ékszerek letisztult szépségét.


Back to Top
Pályázat Bezár