Valentin díszdobozt választhatsz az egyedi ékszer ajándékod mellé. A díszdobozban csábító édesség van elrejtve.
Ingyenes házhozszállítás 19 000 Ft vásárlás felett. Tudj meg többet


Bezár
Keresés Kosár Menü

Életfa Jelentése - MInden Amit Tudni Érdemes

Tanácsok Életfa Jelentése - MInden Amit Tudni Érdemes

Minden Amit Tudni Érdemes az Életfa Jelentéséről

 

Az életfa, az egyik legnagyobb közkedveltségnek örvendő medálunk. Nem hiába, hiszen újra és újra megtalálod a zenében, dekorációkban, a művészetben, filmekben vagy akár ékszerek esetében is az élet fáját. Nem csak hogy csodálatosan fest, de mély jelentéssel is bír. Hiszen ez egy gyönyörű fa, melynek ágai szétterülnek, gyökerei pedig szilárdan a földbe gyökereztek. A GRAV Handmade sem hiába alkotta meg medál formájában. De mit is jelent pontosan az életfa? Hogy ezt megtudjuk, világkörüli útra szeretnénk vinni most téged!

 ÉLETFA EZÜST NYAKLÁNC

 

Életfa szerte a világon

Az életfát vagy világfát az élet szimbólumának tekintik és számos kultúrában felelhető.
Miből fakad az, hogy az élet fáját olyan jól ismerik szerte a világon és annyi történetben és hagyományban megtalálható?
Természetesen nem meglepő, hogy egy fa ilyen különleges szerepet tölt be. Hiszen a földben gyökerezik, ugyanakkor fel az ég felé, a fénybe nő. A földdel táplálkozik, ellenáll a viharoknak és minden évszakban pompázik. Az életfa a világ tengelyén és így a világ közepén található. Mindhárom síkhoz kapcsolódik, az éghez, a földhöz és az alvilághoz- mivel a gyökerek mélyen lehorgonyoznak a földhöz, az ágak pedig messze felfelé nyúlnak és így hordozzák az eget.

 

 

Az élet fájának eredete

Az életfa sajátos szimbólumot képvisel a vallástörténetben. Ez magában foglalja a termékenységet és a teremtést. Kezdjük tehát a teremtéssel, ahogy azt a Biblia leírja a keresztények számára. A hagyomány szerint, amikor Isten megteremtette az első embert, kertet ültetett neki mindenféle gyümölcsfával. Ennek a kertnek a közepére helyezte az élet fáját, a jó és a rossz tudásának fáját. Az ember minden gyümölcsből ehetett, kivéve a jó és a rossz tudásának fáját. Úgy vallották, ha az ember eszik erről a fáról, halhatatlan lesz.


A Korán nem az élet fáját említi, hanem az áldott fát. Ez volt a datolyapálma, amelyet gyümölccsel borítottak és amely halhatatlanságot ad. A fáknak viszont még számos más jelentésük van a Koránban.


ÉLETFA ARANY 14K KARKÖTŐ

 

Életfa a hinduizmusban és a buddhizmusban

A hinduizmusban Isten az élet fájának gyökereit szimbolizálja, mint az élet forrását. A törzs és az ágak a hindu közösségek, amelyek közel állnak a spiritualitáshoz. A "hétköznapi" emberek formálják végül a leveleket.
Ebben a környezetben maradva eljutunk egészen a Krsnához, aki szintén nagy jelentőséget tulajdonított az élet fájának, a Basnannak. Szeretett ennek a fának az ágai alatt tanítani, hogy a tanulók védve legyenek a Naptól, miközben az életről tanultak.
Kicsit tovább utazunk Dél-Indiába. Itt a dravidák hagyománya, hogy az esküvő alkalmával hím és nőstény fát ültetnek egymás mellé. Ez a házasság gyarapodásának látható jelképe és annak a reménynek a szimbóluma, hogy a fiatal pár is meghozza gyümölcsét, akárcsak a fa.

 

ÉLETFA FONALAS KARKÖTŐ

 

Az életfa értelme

Összességében elmondható, hogy az életfának hosszú története van és sok ember számára fontos jelentéssel bír. Még ha nem is ragaszkodunk egy bizonyos hithez, az életfa az élet szimbóluma marad, a növekedést és fejlődést, a termékenységet, a halhatatlanságot és a gyógyulást jelképezi. Ahogy a fának, neked is meg kell küzdened a különböző évszakokkal. Az életnek vannak olyan pillanatai, mint a tavasz, a növekedés, mint a forró nyár vagy az őszi viharok. Szóval miért ne hordhatnál mindig magaddal egy ilyen gyönyörű szimbólumot? Talán szép nyakláncként vagy karkötő formájában?

Az életfa is támogathat abban, hogy erőt és szilárd alapokat teremts az életben. A fa másik szimbolikája a halhatatlanság, tehát, hogy ha valaki az élete során betegséggel vagy halállal találkozik, az életfa reményt és erőt ad az ellene való küzdelemhez.

Ezek mellett az életfa csodás szimbóluma a családoknak is, hiszen vannak magjai, ágai és gyökerei, amelyek a családfát is szimbolizálhatják. A család növekedésének jele, de egyben a mindenki közös megerősödésének is.ÉLETFA ARANY 14K FÜLBEVALÓ

 

Életfa medál

Természetesen megtalálod weboldalunkon az életfa medált is.
A rövid ismertetőnk után felteheted magadnak a kérdést: van-e számodra különleges jelentése az élet fájának? Akár saját magadnak vagy egy szeretted számára. Ha igen, akkor ezúton akár meg is mutathatod ennek a személynek, hogy erős embernek tartod, aki ellenáll a viharoknak, és akiben hiszel. Csodálatos szimbolikával bíró ajándék, nem?

Továbbiak a témában
GRAV

A GRAV a fiatalos életmódot, a színeket és a jókedvet jelképezi. A kézzel készített arany és ezüst ékszereink minden darabját gondos figyelemmel készítjük azért, hogy Ön határok nélkül élvezhesse a GRAV ékszerek letisztult szépségét.


Legutóbbi cikkek

Valentin 2023 Ajándékötletek | GRAV Ékszer
Tanácsok

Valentin 2023 Ajándékötletek | GRAV Ékszer

Egyre csak közeledik a Valentin-nap, a szerelmesek ünnepe! Azonban február 14. ezzel egyben az a nap is, amely vitatottabb már nem is igazán lehetne…van, aki egyesen ki nem állhatja és van olyan is, aki pedig szívesen kedveskedik szerelmének ezen a napon egy apró (vagy akár nem is olyan apró) ajándékkal. Szerintünk csodás dolog a szerelmet megünnepelni és örömet okozni a társunknak egy kedves kis figyelmességgel. Ha viszont te még nem tudod, hogy ezt mivel is tudnád megtenni néhány hét múlva, akkor nagyon jó helyen jársz az oldalunkon! Engedd meg, hogy a segítségedre legyünk.

GRAV X ELLE MAGAZIN
Sajtómegjelenések

GRAV X ELLE MAGAZIN

Izgalmas hírekkel jelentkezünk! Megjelent a Grav Handmade-ről egy igazán érdekes és egyben számunkra igencsak hízelgő írás az ELLE magazinban. Olvass bele és tudj meg többet a márkáról és rólunk!

GRAV - Az örök karkötő
Tanácsok

GRAV - Az örök karkötő

Léteznek, olyan szoros kötelékek melyeknek sosem szeretnénk, ha vége szakadna: egy szerelem, egy barátság, de ilyen lehet a családunk is, a kapcsolatunk az édesanyánkkal vagy testvérünkkel. Ilyen esetben csodás szimbolikával bíró ajándék válhat egy fonalas karkötőnkből, amely szintén egy örök darab, hiszen nem csak, hogy különösen strapabíró - így nincsen szükség arra sem, hogy valamikor levegyük magunkról -, de ugyanígy nincsen rajta semmilyen zavaró kapocs vagy csat sem, így maga a karkötő is az örökkévaló kört testesíti meg. Engedd meg, hogy a következő blog bejegyzésünkben kicsit bővebben meséljünk neked az örök, fonalas karkötőinkről!

Jin Jang Jelentése - MInden Amit Tudni Érdemes
Tanácsok

Jin Jang Jelentése - MInden Amit Tudni Érdemes

Két pólus, amely tökéletesen kiegészíti egymást és teljes szimbiózisban élnek egymás mellett - pontosan ez jelképezi a Jin Jang szimbóluma! Az egyik nélkül nem létezhetne a másik, egy csodás jelentéssel bíró medál, amely tökéletes lehet akár saját magad vagy egy szeretted számára!

Mandala Jelentése - MInden Amit Tudni Érdemes
Tanácsok

Mandala Jelentése - MInden Amit Tudni Érdemes

Mini blog sorozatunk első részét olvashatod, melyben a Mandala szimbólum jelentését szeretnénk bemutatni neked. A mandala több ezer éves múltra tekint vissza, bizonyára mindannyian találkoztunk már vele valahol, de mi az, amit tudunk róla? Milyen jelentéssel bír? Ha érdekel, akkor tarts velünk!

Karácsonyi ajándék ötletek, amelyek biztos célba találnak
Hírek

Karácsonyi ajándék ötletek, amelyek biztos célba találnak

A legtöbben közülünk talán még nem igazán égnek karácsonyi lázban, de tudjuk jól, az ünnepek előbb itt vannak, mint azt hinnénk! Persze tudjuk azt is, hogy a karácsony nem csupán az anyagi dolgokról és az ajándékozásról szól, mégis igazán varázslatos hangulatot teremtenek a gyönyörűen becsomagolt ajándékok a gondosan feldíszített fa alatt Szenteste napján. Így hát minden évben újra és újra felmerülhet a kérdés: mit ajándékozhatnék a szeretteimnek?

Családi Ajándék Ötletek Amelyekkel Nem Tévedhetsz
Tanácsok

Családi Ajándék Ötletek Amelyekkel Nem Tévedhetsz

Megtalálni a tökéletes ajándékot egy szeretted számára, sosem egyszerű feladat. Rengeteg szempontot figyelembe kell venni, hiszen számít az illető kora, neme, stílusa, hobbijai és még persze sorolhatnánk a rengeteg kritériumot. Mégis minden évben eljönnek a családi ünnepek, mint a Karácsony, a születésnapok, amikor az ember csak vakarja a fejét és tanácstalanul keresgél az interneten ajándékötletek után.

Ajándék Szerelmemnek A GRAV-tól
Divat

Ajándék Szerelmemnek A GRAV-tól

Közeleg szíved választottjának születésnapja? Esetleg ez lesz az első nagy ünnep, amit párként közösen töltötök el? Ez esetben hamar felmerül a kérdés, hogy vajon minek is örülne a kedvesed a leginkább.

Back to Top