Ingyenes házhozszállítás 19 000 Ft vásárlás felett. Tudj meg többet

Bezár
Keresés Kosár Menü

Híres Magyar Nők és a Nőnap | GRAV Ékszer

Tanácsok
Híres Magyar Nők és a Nőnap | GRAV Ékszer

2023 Március 8. Nőnap, az nap, amely csak a hölgyekről szól annak érdekében, hogy ünnepeljük őket, hiszen oly sok mindent köszönhetünk nekik - gondolhatunk itt rengeteg dologra. Az első talán az, hogy édesanyánk életet adott nekünk, felnevelt bennünket és feltétel nélküli szeretettel tette mindezt, hiszen csakis ő az a személy, akihez bármikor fordulhatunk, akinek bármit elmondhatunk, akivel bármit megbeszélhetünk.

Mindezek mellett azonban fontos megemlítenünk, hogy történelmünk során a nők nem mindig voltak abban a helyzetben, amelyet a XXI. században megszokhattunk. Sokak számára teljesen hihetetlennek tűnhet a tény, hogy Magyarországon szavazati jogot a nők 1919-ban kapták meg.

Azonban, hogy jutottunk el idáig? Következzen egy röpke, ám de annál érdekesebb történelmi beszámoló!

Több mint 100 éve ünnepeljük már a nemzetközi nőnapon, azonban a mai napig is szerte a világon tüntetnek nők az egyenlő jogokért és a nőkkel szembeni diszkrimináció ellen.

A Nemzetközi Nőnap gyökerei a 19. század végének és a 20. század eleji munkásosztály mozgalmában gyökereznek. Nem teljesen világos, hogy pontosan mikor és hol született először a politikai „nőnap” ötlete. Az azonban egyértelmű, hogy a 19. század végétől számos országban a női és munkásmozgalmak egy olyan napot szorgalmaztak, amikor a nők országosan vagy világszerte kampányolnak a nők egyenlő jogaiért, magasabb bérekért és jobb munkakörülményekért, valamint a nők választójogáért és a diszkrimináció ellen.

Sajnos a mai napig is léteznek országok, ahol a nők egyenjogúságról szinte álmodni sem mernek - becsüljük hát meg amink van, hiszen valóban nem természetes!


Akikre Igazán Büszkék Lehetünk

Most pedig szeretnénk felsorakoztatni néhányat azon magyar hölgyek közül, akikre igazán büszkék lehetünk, mivel kitartásuknak, tehetségüknek és odaadásuknak köszönhetően hatalmas dolgokat vittek véghez:

  • Blaha Lujza - a XIX. század híres magyar színésznője és énekesnője
  • Zrínyi Ilona - a XVII. századi hős magyar nő, aki védte a várát a törökök ellen
  • Karikó Katalin - a Pfizer-BioNTech COVID-19 vakcina fejlesztőjének egyik vezető kutatója
  • Polgár Judit - a világ legjobb női sakkozója
  • Teréz Müller - Magyarország első női orvosa, aki a XIX. században praktizált

Ez csak néhány példa, de természetesen sok más híres magyar nő van, akik kiemelkedő teljesítményeikkel és sikereikkel hozzájárultak Magyarország történelméhez és kultúrájához. Többek között:

  • Hosszú Katinka - háromszoros olimpiai bajnok úszó, világ- és Európa-bajnok is
  • Tímea Szabó - teniszező, aki a világ legjobb 10 női játékosának egyike
  • Enyedi Ildikó - a Testről és Lélekről című film rendezője, amely megnyerte az Arany Medvét a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon
  • Bogyay Katalin - az UNESCO magyar nagykövete, aki sokat tett az oktatás, a kultúra és a tudomány terén a világon
  • Bátorfi Zsófia - fiatal hegedűművész, aki több nemzetközi zenei versenyen is győzött


Egy igazán híres hölgy, Marilyn Monroe mondta egyszer “diamonds are a girls best friend” az az a gyémántok a lányok legjobb barátai. Persze lehet vitatkozni ezzel a kijelentéssel, de abban mindannyian egyetértünk, hogy a nők túlnyomó része kedveli az ékszereket! Így hát blog bejegyzésünk végén hadd adjunk néhány tanácsot, hogy mit is ajándékozhatna valaki nőnap alkalmából édesanyának, leány testvérének vagy persze párjának!

 

Virágot a Virágnak

Nőnap alkalmából sokan ajándékoznak virágot hölgy ismerőseiknek, amely lehet ugyan gyönyörűszép azonban hamar el is hervadhat, ezzel szemben az ékszer örök életű és persze lehet ez is virág formájú egy medál formájában, mint ez a gyönyörű tulipán nyakláncunk:


Grav Tulip Arany 14K Nyaklánc

 

Esetleg egy lótuszvirág?


Grav Lotus Arany 14K Nyaklánc

 

Vagy, az örök klasszikus:


Grav Rose Ezüst 925 Nyaklánc

 

Klasszikus darabok

Örök érvényű klasszikus darabjaink közül akár éjt nappá téve lehetne válogatni a weboldalunkon! Rengeteg olyan minőségi, kézzel készült darabot találhatunk, amely biztosan sikert aratna, amennyiben ajándékként kapná valaki. Hadd mutassunk néhány példát:Grav Miami Arany 14K Nyaklánc


Egy kifinomult nőies darab, akár hétköznapi viseletre, de elegánsabb öltözékhez is tökéletes kiegészítő!


Azonban, ha már említettük a gyémántokat, ez a gyönyörű fülbevaló nem maradhat ki a felsorolásból: egy csodaszép fekete gyémánt sárga arany (14K) fülbevaló.Grav Dark Diamant Arany 14K Fülbevaló

 

Egyedi személyre szabott ékszerek

Ha igazán egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni valakinek nőnap alkalmából, akkor nálunk a lehető legjobb helyen jársz! Nálunk összeállíthatsz egy teljesen egyedi ékszert a saját- vagy az ajándékozott személy stílusának megfelelően. Kattints a karkötő tervezőnkre és máris összeállíthatod a tökéletes darabot!
Fonalas karkötő tervező


Ha azonban nem bízol abban, hogy eltalálod az ízlését az adott személynek, ajándékozhatsz ajándékutalványt is. Így biztos lehetsz abban, hogy megfelelő ékszer kerül majd az ajándékdobozba!Ajándékutalvány

 

Közös medál, közös karkötő

Az utolsó pontban pedig szeretnénk említést tenni a közös, páros karkötőinkről! Hiszen mi lányok tartsunk össze, igaz? Nőnap alkalmából meglepheted édesanyádat vagy akár a testvéredet egy közös karkötővel:Grav Double Love Arany 14K Karkötő

 

Illetve egy másik igazán gyönyörű kifinomult darab közös karkötő gyanánt, talán a legjobb barátnőddel:Grav Heart for Lovers ARANY 14K Karkötő

 

Reméljük, érdekesnek találtad rövidke írásunkat és adtunk néhány hasznos tippet az ajándékvásárláshoz is! Számos más és legalább ugyanilyen érdekes blog bejegyzést találhatsz még az oldalunkon a blog fül alatt.
 

Továbbiak a témában
GRAV

A GRAV a fiatalos életmódot, a színeket és a jókedvet jelképezi. A kézzel készített arany és ezüst ékszereink minden darabját gondos figyelemmel készítjük azért, hogy Ön határok nélkül élvezhesse a GRAV ékszerek letisztult szépségét.


Legutóbbi cikkek

Önbizalom Növelése, Avagy Hogyan Érezzük Magunkat Jobban
Tanácsok

Önbizalom Növelése, Avagy Hogyan Érezzük Magunkat Jobban

Szeretnéd növelni az önbizalmad? Ez egy igazán jó terv és mi most elmondjuk neked, mely trükkök segíthetnek abban, hogy megfelelő önbizalommal járd a világot hölgyként, hiszen ez nem éppen egyszerű, és igen, a mi ékszereink is segíthetnek ebben. Engedd meg, hogy a segítségedre legyünk a következő 10 szuper tippünkkel!

OM Jel Jelentése - Minden Amit Tudni Érdemes
Tanácsok

OM Jel Jelentése - Minden Amit Tudni Érdemes

Kíváncsi vagy, hogy milyen mélyebb jelentéssel bír az immár világszerte elterjedt OM szimbólum? Rengetegen ismerjük talán viseljük is, mégis keveset tudunk róla, hiszen nem alkotja a nyugati kultúránk szerves részét, mégis egyre több helyen felbukkan, ahogyan a mi ékszereink között is. Tarts velünk és tudj meg többet!

Nemesfémek, arany, ezüst és nemesacél összehasonlítás
Tanácsok

Nemesfémek, arany, ezüst és nemesacél összehasonlítás

Ékszerek! Kiemelnek a hétköznapokból és ünnepivé varázsolják a különleges alkalmakat! De kiválasztásuk komoly dilemmát is okozhat. Előfordult már, hogy egy ékszerboltban állva elbizonytalanodtál? Esetleg nem tudtad eldönteni, hogy mit is válassz? Arany, ezüst, platina vagy esetleg nemesacél legyen a kiszemelt ékszer? Mi a GRAV-nál kizárólag 14K aranyból és 925 ezüstből alkotjuk meg ékszereinket, de lássuk, mit érdemes tudni a többi fémtípusról is.

Végtelen Jel Jelentése - Minden Amit Tudni Érdemes
Tanácsok

Végtelen Jel Jelentése - Minden Amit Tudni Érdemes

A végtelen jel egy szimbólum, melyet bizonyára mindannyian ismerünk, hiszen szerte a világon mindenhol fellelhető, mégis kevesen vannak, akik ismerik a valódi jelentését. Tudtad például, hogy története a VIII. századra nyúlik vissza, esetleg ismerősen cseng a “lemniscate” kifejezés? Ha kíváncsi vagy és szeretnél többet megtudni erről az igazán érdekes szimbólumról, olvasd el ismeretterjesztő összefoglalónkat!

GRAV Karkötő Felvétele
Tanácsok

GRAV Karkötő Felvétele

Egy rövid - videós melléklettel kiegészített - útmutatóval igyekszünk megkönnyíteni számodra a fonalas karkötők felvételének első lépéseit. Lépésről lépésre végigkísérünk téged a folyamaton annak érdekében, hogy biztonságosan és tartósan lehessen a karod éke akár éveken keresztül. Ha már van rutinod benne, mert már egy - vagy akár több - karkötő büszke tulajdonosa vagy, akkor is érdemes elolvasni a jótanácsainkat, hiszen mindig hallhat az ember újdonságokat :-)

GRAV X GLAMOUR MAGAZIN
Sajtómegjelenések

GRAV X GLAMOUR MAGAZIN

Ismét írtak rólunk! Nagy örömmel számolunk be nektek ezúttal arról, hogy cikk jelent meg márkánkról a Glamour magazinban, amely ráadásul ismét igencsak pozitív hangvételű, amire persze különösen büszkék vagyunk!

Legjobb barátnős ajándékok | GRAV Ékszer
Tanácsok

Legjobb barátnős ajándékok | GRAV Ékszer

Egy igazán jó ajándék valakinek a szülinapjára? Kinek nem okozott már fejtörést ez a kérdés? Szeretnénk valami olyasmivel meglepni szeretteinket, aminek valóban örülnek és nem a legfelső polcon landol majd a többi holmi között, amire sosem lesz szüksége. Hadd legyünk a segítségedre ezúttal abban, hogy hogyan találhatnád meg a tökéletes ajándékot a legjobb barátnőd számára!

Valentin 2023 Ajándékötletek | GRAV Ékszer
Tanácsok

Valentin 2023 Ajándékötletek | GRAV Ékszer

Egyre csak közeledik a Valentin-nap, a szerelmesek ünnepe! Azonban február 14. ezzel egyben az a nap is, amely vitatottabb már nem is igazán lehetne…van, aki egyesen ki nem állhatja és van olyan is, aki pedig szívesen kedveskedik szerelmének ezen a napon egy apró (vagy akár nem is olyan apró) ajándékkal. Szerintünk csodás dolog a szerelmet megünnepelni és örömet okozni a társunknak egy kedves kis figyelmességgel. Ha viszont te még nem tudod, hogy ezt mivel is tudnád megtenni néhány hét múlva, akkor nagyon jó helyen jársz az oldalunkon! Engedd meg, hogy a segítségedre legyünk.

Back to Top
Pályázat Bezár