Ingyenes házhozszállítás 19 000 Ft vásárlás felett. Tudj meg többet

Bezár
Keresés Kosár Menü

OM Jel Jelentése - Minden Amit Tudni Érdemes

Tanácsok
OM Jel Jelentése - Minden Amit Tudni Érdemes

Bizonyára mindannyian találkoztunk már az OM szimbólummal, hiszen, ha csak a külsőségeket vesszük figyelembe, gyönyörű jel, akárcsak egy könnyed tollvonással kreált aprócska festmény. Emellett persze mély jelentéssel bír, melyet blogunk következő pontjaiban szeretnénk veled ismertetni, hátha te is tudsz azonosulni ezzel a világnézettel.


Honnan származik az Om jel?

Az Om a szanszkrit nyelvből származik, amely az ősi indiai nyelv számos változatából áll. A szanszkrit egy több mint 3500 éves nyelv és egyike az Indiában elismert 22 nemzeti nyelvnek.
A dévanagari írások szerint maga a karakter következőképpen fest:  Az indiai kultúra, spiritualitás és hagyományok szimbólumát jelképezi számunkra, azaz a nyugati világnak. Van benne valami misztikus és titokzatos, de egyben ezzel valami eredeti és tiszta is, éppen emiatt kelti fel oly sokak érdeklődését!

Az Om a hinduizmus, a buddhizmus és a dzsainizmus vallásában a leginkább átfogó szimbólum és régóta elsősorban mantrikus szótagként használják. Sok írásban a szent szótagnak még saját karaktere is van, ahelyett, hogy O és M vagy A, U és M betűkkel írták volna, és ezt a világszerte ismert, hatalmas jelet már több ezer évvel ezelőtt is faldíszként használták. Napjainkban már minden elképzelhető tárgyon elhelyezésre kerülhet, illetve gyakran ékszerként is viselik. Nálunk is megtalálhatod az OM szimbólumát medál formájában! Azonban ahhoz, hogy hordjuk ezt a vitathatatlanul gyönyörű darabot, talán kicsivel mélyebben is beleáshatjuk magunkat abba, hogy mit is képvisel!


FONALAS KARKÖTŐ TERVEZŐ

 

hatha jógában az OM-t gyakran éneklik a jógagyakorlat elején és végén, hiszen egyszerre összpontosít és harmonizál bennünket, így meditációhoz is használható. Az OM is minden hármasság egységét jelenti, mert tulajdonképpen a három A U M szótagból és az utána következő csendből áll. Ha az OM-t AUM-ként énekeljük, akkor érzékelhetjük az A szótag rezgését a szív területén (szívcsakra), az U szótag rezgését a medence területén (gyökércsakra), az M pedig mindent egyesít és összeköt.

Az OM-t „Omkarának” is nevezik, ez a szótag (kara) OM. Egy másik név a "Pránava", az ősenergia. Az OM tiszta pozitív energia és egyben a kozmikus hangjegy, a szent őshang, amit nyugati kultúránkban ősrobbanásként ismerünk. Rezgéséből keletkezett az univerzum és vele az egész élet.

Évezredek óta használják a test, az elme és a szellem harmonizálására, és az univerzum minden hangja és rezgése végül az OM-ra vezethető vissza. Az OM a spirituális tudást szimbolizálja. Ez Isten legfelsőbb eszméje, a formátlan és formátlan Brahman. Tartalmazza a szellemi és az anyagi világot is.

 

Az Om erőteljes hatása

Nem szabad alábecsülnünk az Om kimondott és képzeletbeli hatását sem. A szent szótag tisztító, illetve remek védőhatású és erősíti auránkat. Ennek a nyugtató hangnak állítólag közvetlen fizikai tulajdonságai is vannak: pozitív hatással van a szívre és a hormontermelésre. Összeköti az energiát, a szerencsét, a sikert, valamint a mentális erőt és erőt kell képviselnie. Ily módon az Om erősíti a lelki és fizikai egészséget, a belső békét, és állítólag még a megvilágosodáshoz is elvezethet bennünket. A hang kellemes és harmonikus hatása áthatja az egész testet és a teljes helyiséget, ellazulunk tőle és nyugalmat eredményez. Az elzáródások felszabadulnak és csodálatosan segít a stressz csökkentésében.

Szerintünk csupa pozitív hatása, illetve tulajdonsága van ennek a szimbólumnak, amely egyben egy életvitel és életszemlélet is. Hiszen ahogyan azt megtudhattuk ez nem csupán egy szimbólum, hanem egy komplex életmód. A nyugalom az Önmagunk megtalálása felé vezető úton vezet és segít bennünket. Szinte hihetetlen, hogy mely fizikai hatásai vannak a kimondott szónak, vagy ez esetben akár szótagnak is. A mai rohanó világban fontos, hogy elegendő időt szenteljünk magunkra és arra, hogy kiegyensúlyozott boldog életet élhessünk - és igen, ez nem egyszerű, rengeteg munkával jár! Azonban a magunkon való munkálkodást akár ma is elkezdhetjük, megpróbálhatunk néha elcsendesedni, megnyugodni és elengedni azokat a dolgokat, amelyek sokszor szinte már fizikai értelemben is nyomják a vállunkat. Egy próbát biztosan megér!


OM ékszer

Mivel bennünket is megérintett az OM mint szimbólum illetve a jelentése, amivel bír, természetesen muszáj volt megalkotnunk GRAV medál formájában is! Az OM medál fehér-, vörös-, sárgaaranyból vagy ezüstből készült változata egyaránt megtalálható a weboldalunkon, méghozzá a karkötő tervező fül alatt. Itt röviden úgy fogalmaztunk, hogy a medál Spirituális szimbólum, ami a nyugalom és az egyensúly harmóniáját sugallja, ha idáig eljutottál a bejegyzésünket olvasva nyilván már sokkal többet tudsz a szimbólumról. :)


Na, de mi is az a karkötőtervező?

Weboldalunkon fonalas karkötőink, illetve a bokaláncok esetében lehetőséged nyílik saját magadnak megtervezni ezt. Itt kiválaszthatod a fonál színét, illetve magát a medált is, így olyan témájú és stílusú karkötőt állíthatsz össze, amilyet csak szeretnél! Ez esetben például varázsolhatsz magadnak egy csodás karkötőt vagy bokaláncot OM medállal ellátva, amely kimutatja az elköteleződésedet e felé az életstílus felé.
Persze rengeteg medál közül válogathatsz a karkötő tervezőnkben. Volt például egy közös utazás, amely meghatározó élménynek bizonyult számodra? Számos medált alkottunk az utazás szerelmeseinek is. Nézz körül a fonalas karkötő tervezőben és alkosd meg a tökéletes karkötőt magadnak vagy akár ajándék gyanánt! Szerintünk ez a kreatív és egyben egyedi ötlet garantált siker lesz születésnapra, a párodnak vagy akár a legjobb barátodnak is! A karkötő szakadásmentes színes zsinórral készül, igy egy teljesen egyedi és egyben örök darab.


Reméljük, sikerült átfogóan ismertetnünk veled az OM szimbólum eredetét és átadni a jelentésének igazán mélyen szántó gondolatát. Hiszen a mai rohanó világban talán nem árt, ha néha megállunk egy pillanatra, veszünk egy mély levegőt és lelassítunk.
Ha esetleg érdekelnek hasonló ismeretterjesztő írások, nézz körül oldalunkon a blog fül alatt hiszen számos igazán érdekes bejegyzést találhatsz ott más szimbólumokról vagy akár a csillagjegyekről is!
 

Továbbiak a témában
GRAV

A GRAV a fiatalos életmódot, a színeket és a jókedvet jelképezi. A kézzel készített arany és ezüst ékszereink minden darabját gondos figyelemmel készítjük azért, hogy Ön határok nélkül élvezhesse a GRAV ékszerek letisztult szépségét.


Legutóbbi cikkek

Önbizalom Növelése, Avagy Hogyan Érezzük Magunkat Jobban
Tanácsok

Önbizalom Növelése, Avagy Hogyan Érezzük Magunkat Jobban

Szeretnéd növelni az önbizalmad? Ez egy igazán jó terv és mi most elmondjuk neked, mely trükkök segíthetnek abban, hogy megfelelő önbizalommal járd a világot hölgyként, hiszen ez nem éppen egyszerű, és igen, a mi ékszereink is segíthetnek ebben. Engedd meg, hogy a segítségedre legyünk a következő 10 szuper tippünkkel!

OM Jel Jelentése - Minden Amit Tudni Érdemes
Tanácsok

OM Jel Jelentése - Minden Amit Tudni Érdemes

Kíváncsi vagy, hogy milyen mélyebb jelentéssel bír az immár világszerte elterjedt OM szimbólum? Rengetegen ismerjük talán viseljük is, mégis keveset tudunk róla, hiszen nem alkotja a nyugati kultúránk szerves részét, mégis egyre több helyen felbukkan, ahogyan a mi ékszereink között is. Tarts velünk és tudj meg többet!

Nemesfémek, arany, ezüst és nemesacél összehasonlítás
Tanácsok

Nemesfémek, arany, ezüst és nemesacél összehasonlítás

Ékszerek! Kiemelnek a hétköznapokból és ünnepivé varázsolják a különleges alkalmakat! De kiválasztásuk komoly dilemmát is okozhat. Előfordult már, hogy egy ékszerboltban állva elbizonytalanodtál? Esetleg nem tudtad eldönteni, hogy mit is válassz? Arany, ezüst, platina vagy esetleg nemesacél legyen a kiszemelt ékszer? Mi a GRAV-nál kizárólag 14K aranyból és 925 ezüstből alkotjuk meg ékszereinket, de lássuk, mit érdemes tudni a többi fémtípusról is.

Híres Magyar Nők és a Nőnap | GRAV Ékszer
Tanácsok

Híres Magyar Nők és a Nőnap | GRAV Ékszer

Nők, mihez is kezdenénk nélkülük? Na, de tényleg! Minden cinizmust félretéve, hiszen rengeteg mindent köszönhetünk édesanyánknak, nagymamánknak, illetve más híres hölgyeknek a történelem során. Kíváncsi vagy mely magyar nők játszottak döntő szerepet az elmúlt évszázadok során? Nőnap alkalmából erre szeretnénk következő blogbejegyzésünkben fényt deríteni és nem utolsó sorban néhány csodás ékszert is ajánlunk majd a figyelmetekbe!

GRAV Karkötő Felvétele
Tanácsok

GRAV Karkötő Felvétele

Egy rövid - videós melléklettel kiegészített - útmutatóval igyekszünk megkönnyíteni számodra a fonalas karkötők felvételének első lépéseit. Lépésről lépésre végigkísérünk téged a folyamaton annak érdekében, hogy biztonságosan és tartósan lehessen a karod éke akár éveken keresztül. Ha már van rutinod benne, mert már egy - vagy akár több - karkötő büszke tulajdonosa vagy, akkor is érdemes elolvasni a jótanácsainkat, hiszen mindig hallhat az ember újdonságokat :-)

GRAV X GLAMOUR MAGAZIN
Sajtómegjelenések

GRAV X GLAMOUR MAGAZIN

Ismét írtak rólunk! Nagy örömmel számolunk be nektek ezúttal arról, hogy cikk jelent meg márkánkról a Glamour magazinban, amely ráadásul ismét igencsak pozitív hangvételű, amire persze különösen büszkék vagyunk!

Legjobb barátnős ajándékok | GRAV Ékszer
Tanácsok

Legjobb barátnős ajándékok | GRAV Ékszer

Egy igazán jó ajándék valakinek a szülinapjára? Kinek nem okozott már fejtörést ez a kérdés? Szeretnénk valami olyasmivel meglepni szeretteinket, aminek valóban örülnek és nem a legfelső polcon landol majd a többi holmi között, amire sosem lesz szüksége. Hadd legyünk a segítségedre ezúttal abban, hogy hogyan találhatnád meg a tökéletes ajándékot a legjobb barátnőd számára!

Valentin 2023 Ajándékötletek | GRAV Ékszer
Tanácsok

Valentin 2023 Ajándékötletek | GRAV Ékszer

Egyre csak közeledik a Valentin-nap, a szerelmesek ünnepe! Azonban február 14. ezzel egyben az a nap is, amely vitatottabb már nem is igazán lehetne…van, aki egyesen ki nem állhatja és van olyan is, aki pedig szívesen kedveskedik szerelmének ezen a napon egy apró (vagy akár nem is olyan apró) ajándékkal. Szerintünk csodás dolog a szerelmet megünnepelni és örömet okozni a társunknak egy kedves kis figyelmességgel. Ha viszont te még nem tudod, hogy ezt mivel is tudnád megtenni néhány hét múlva, akkor nagyon jó helyen jársz az oldalunkon! Engedd meg, hogy a segítségedre legyünk.

Back to Top
Pályázat Bezár