Ingyenes házhozszállítás 19 000 Ft vásárlás felett. Tudj meg többet

Bezár
Keresés Kosár Menü

Végtelen Jel Jelentése - Minden Amit Tudni Érdemes

Tanácsok
Végtelen Jel Jelentése - Minden Amit Tudni Érdemes

Az egyik legközkedveltebb medálunk nem más, mint a végtelenség jele, az a bizonyos elfektetett 8-as, amivel kifejezhetjük a másik felé érzett végtelen szeretetünket, szerelmünket vagy azt, hogy reményeink szerint örökké az életünk része lesz az illető. Azonban mi lehet az eredete a jelnek? Ha esetleg gondolkozol rajta, hogy az egyik ezzel a szimbólummal ellátott ékszerünket szeretnéd ajándékba adni, akkor ezek után a történetét is elmesélheted majd!


A GRAV Handemade Infinity modelljei nem csupán gyönyörű ékszerek, de szimbolikus értékkel is bírnak. Minden tekintetben végtelen köteléket alkotnak. Arany- és ezüst ékszereink egyaránt nagy népszerűségnek örvendenek webáruházunkban és mi meg is tudjuk érteni, hogy miért! A végtelenség jele az örökkévalósághoz kapcsolódik, de minden ember számára más személyes jelentéssel bír. Ettől lesz ez a szimbólum olyan közkedvelt vásárlóink körében!GRAV NOLITA ARANY 14K NYAKLÁNC

 

A végtelen jel jelentése

A végtelen jele az örökkévalóságot szimbolizálja. A „végtelen” szó a latin „infinitas” szóból származik, és szó szerint „korlátlanságot” jelent. A végtelen jelet "lemniscate"-nek is nevezik. A jel a VIII. századtól hivatalos, és az idők során különböző népek különböző kultúrákban használták, mindegyik más és más jelentéssel.

A végtelen jelének különböző jelentései vannak mivel különböző dolgokat jelölhet, például:

  • Örökkévalóság / vég nélküli idő
  • Újjászületés
  • Állandó megújulás / életkör
  • Egyensúly és harmónia (férfi/nő, világos/sötét, stb.)
  • Végső hatalom
  • A „minden” egysége / összekapcsolódás
  • A lehetséges maximális számnál nagyobb szám

Ezek a végtelen jel azon jelentései, melyek a történelem során kialakultak.

 

A végtelen jel jelentése, mint "lemniscate"

A ma ismert végtelen jelet "lemniscate"-nek is nevezik: ez a fektetett 8-as alakja, ahogyan ma ismerjük.

A VIII. században például már a latin kereszten és a kelta kereszten is megjelent, ami a végtelen lelki szeretetet jelenti. A kínai yin yang szimbólum is hasonló a lemniscate-hoz, hiszen ugyanaz a jelentése: egy és minden. Egyes arab írásokban a jel megjelenik Isten nevében is. A szimbólum mindenre kiterjedő erejére mutat rá. A teremtésnél nagyobb erő, mert maga a teremtés.
A mágiában is a lemniscate a végső hatalom, az örökkévalósággal és az örök igazsággal való kapcsolat jele. Például megtalálható a bűvész tarot kártyájában, illetve gyakran használták a jelet alkimista rituálékban. Mindennek egységét szimbolizálja. 

 

GRAV INFINITY LUCK ARANY 14K KARKÖTŐ

 

Végtelen jel a matematikában

Először 1655-ben John Wallis angol matematikus használta a matematikában. Wallis olyan karaktert akart létrehozni, amely a végtelent képviseli, és értékében nagyobb, mint a lehető legmagasabb szám.

 

Végtelen medálok a Gravnál

A Grav végtelen szimbólummal ellátott ékszerei azt a véget nem érő szerelmet szimbolizálhatják, amelyet megosztasz valakivel vagy akár a közös szerelmetek mindenre kiterjedő erejét!
A végtelen jelét és jelentését társíthatjuk partnerünkhöz, gyermekeink nevéhez, más szimbólumokhoz, például a szívekhez - nálunk akár magad is megtervezheted az egyéni és teljesen egyedi ékszered. 
Weboldalunkon a végtelen szimbólummal ellátott ékszereink különböző kivitelben kaphatók: karkötők, boka- és karláncok ellátva a medállal. Az ékszer anyaga lehet ezüst, fehér-, sárga-, vagy vörösarany.
A végtelen jel gravírozása szintén nagyon népszerű. Például, ha az ékszerbe a saját neved van belevésve, akkor a végtelenség jelentését önmagadhoz kötöd, így kapcsolódsz az örökkévalósághoz. És ha a jelbe belevésted a saját és kedvesed nevét, azzal kimutatod felé, hogy reményeid szerint kapcsolatotok örökké tart majd!

 


GRAV INFINITY HEART ARANY 14K NYAKLÁNC

 

Persze a saját és gyermeked vagy gyermekeid nevét is belegravírozhatod, hogy megmutasd, erős, elszakíthatatlan kötelék van köztetek!


Mi úgy gondoljuk, a végtelenség jele az egyik legerősebb mondanivalóval bíró medálunk. Reméljük, hogy sikerült átadnunk neked némi számodra új érdekességet a jelentéséről.


Nézz körül az oldalunkon és válaszd ki a saját, hozzád leginkább illő modellt! Emellett számos más érdekes blog bejegyzésünket is ajánljuk figyelmedbe!

 

Továbbiak a témában
GRAV

A GRAV a fiatalos életmódot, a színeket és a jókedvet jelképezi. A kézzel készített arany és ezüst ékszereink minden darabját gondos figyelemmel készítjük azért, hogy Ön határok nélkül élvezhesse a GRAV ékszerek letisztult szépségét.


Legutóbbi cikkek

Önbizalom Növelése, Avagy Hogyan Érezzük Magunkat Jobban
Tanácsok

Önbizalom Növelése, Avagy Hogyan Érezzük Magunkat Jobban

Szeretnéd növelni az önbizalmad? Ez egy igazán jó terv és mi most elmondjuk neked, mely trükkök segíthetnek abban, hogy megfelelő önbizalommal járd a világot hölgyként, hiszen ez nem éppen egyszerű, és igen, a mi ékszereink is segíthetnek ebben. Engedd meg, hogy a segítségedre legyünk a következő 10 szuper tippünkkel!

OM Jel Jelentése - Minden Amit Tudni Érdemes
Tanácsok

OM Jel Jelentése - Minden Amit Tudni Érdemes

Kíváncsi vagy, hogy milyen mélyebb jelentéssel bír az immár világszerte elterjedt OM szimbólum? Rengetegen ismerjük talán viseljük is, mégis keveset tudunk róla, hiszen nem alkotja a nyugati kultúránk szerves részét, mégis egyre több helyen felbukkan, ahogyan a mi ékszereink között is. Tarts velünk és tudj meg többet!

Nemesfémek, arany, ezüst és nemesacél összehasonlítás
Tanácsok

Nemesfémek, arany, ezüst és nemesacél összehasonlítás

Ékszerek! Kiemelnek a hétköznapokból és ünnepivé varázsolják a különleges alkalmakat! De kiválasztásuk komoly dilemmát is okozhat. Előfordult már, hogy egy ékszerboltban állva elbizonytalanodtál? Esetleg nem tudtad eldönteni, hogy mit is válassz? Arany, ezüst, platina vagy esetleg nemesacél legyen a kiszemelt ékszer? Mi a GRAV-nál kizárólag 14K aranyból és 925 ezüstből alkotjuk meg ékszereinket, de lássuk, mit érdemes tudni a többi fémtípusról is.

Híres Magyar Nők és a Nőnap | GRAV Ékszer
Tanácsok

Híres Magyar Nők és a Nőnap | GRAV Ékszer

Nők, mihez is kezdenénk nélkülük? Na, de tényleg! Minden cinizmust félretéve, hiszen rengeteg mindent köszönhetünk édesanyánknak, nagymamánknak, illetve más híres hölgyeknek a történelem során. Kíváncsi vagy mely magyar nők játszottak döntő szerepet az elmúlt évszázadok során? Nőnap alkalmából erre szeretnénk következő blogbejegyzésünkben fényt deríteni és nem utolsó sorban néhány csodás ékszert is ajánlunk majd a figyelmetekbe!

GRAV Karkötő Felvétele
Tanácsok

GRAV Karkötő Felvétele

Egy rövid - videós melléklettel kiegészített - útmutatóval igyekszünk megkönnyíteni számodra a fonalas karkötők felvételének első lépéseit. Lépésről lépésre végigkísérünk téged a folyamaton annak érdekében, hogy biztonságosan és tartósan lehessen a karod éke akár éveken keresztül. Ha már van rutinod benne, mert már egy - vagy akár több - karkötő büszke tulajdonosa vagy, akkor is érdemes elolvasni a jótanácsainkat, hiszen mindig hallhat az ember újdonságokat :-)

GRAV X GLAMOUR MAGAZIN
Sajtómegjelenések

GRAV X GLAMOUR MAGAZIN

Ismét írtak rólunk! Nagy örömmel számolunk be nektek ezúttal arról, hogy cikk jelent meg márkánkról a Glamour magazinban, amely ráadásul ismét igencsak pozitív hangvételű, amire persze különösen büszkék vagyunk!

Legjobb barátnős ajándékok | GRAV Ékszer
Tanácsok

Legjobb barátnős ajándékok | GRAV Ékszer

Egy igazán jó ajándék valakinek a szülinapjára? Kinek nem okozott már fejtörést ez a kérdés? Szeretnénk valami olyasmivel meglepni szeretteinket, aminek valóban örülnek és nem a legfelső polcon landol majd a többi holmi között, amire sosem lesz szüksége. Hadd legyünk a segítségedre ezúttal abban, hogy hogyan találhatnád meg a tökéletes ajándékot a legjobb barátnőd számára!

Valentin 2023 Ajándékötletek | GRAV Ékszer
Tanácsok

Valentin 2023 Ajándékötletek | GRAV Ékszer

Egyre csak közeledik a Valentin-nap, a szerelmesek ünnepe! Azonban február 14. ezzel egyben az a nap is, amely vitatottabb már nem is igazán lehetne…van, aki egyesen ki nem állhatja és van olyan is, aki pedig szívesen kedveskedik szerelmének ezen a napon egy apró (vagy akár nem is olyan apró) ajándékkal. Szerintünk csodás dolog a szerelmet megünnepelni és örömet okozni a társunknak egy kedves kis figyelmességgel. Ha viszont te még nem tudod, hogy ezt mivel is tudnád megtenni néhány hét múlva, akkor nagyon jó helyen jársz az oldalunkon! Engedd meg, hogy a segítségedre legyünk.

Back to Top