Ingyenes házhozszállítás 19 000 Ft vásárlás felett. Tudj meg többet


Bezár
Keresés Kosár Menü

Jin Jang Jelentése - MInden Amit Tudni Érdemes

Tanácsok
Jin Jang Jelentése - MInden Amit Tudni Érdemes

Minden Amit A Jin Jang-ról Tudni Érdemes

A jin és jang kifejezéseket gyakran hallani, amikor a nyugalomról, a derűről és a lelki békéről van szó. Ezeket a kifejezéseket gyakran az ázsiai kultúrához kötik és különféle felületeken, például pólókon, tetoválásokon vagy akár ékszereken is megtalálhatók.
De mit is jelent a Jin Jang?

 

Jin Jang jelentése

Eredetileg a jang a hegy a Nap felé néző oldalára utalt, a jing pedig a Naptól távolabbi oldalra. Ez a taoizmus, Kína legrégebbi természetvallása természetmegfigyeléséből fakadt. A jang a melegséget, a fényességet és az energiát képviseli. A jin a hideget, nedvességet.
Ahogy a Nap halad egy nap folyamán, a fény és a hő lassan átszáll a hegy másik oldalára. A napos és az árnyékos oldal összeolvad és váltakozik. A jangból jin, a jinből jang lesz. A világon szinte minden jelenség ehhez a két polaritáshoz rendelhető. Ezt dualista világnézetnek hívják. Gyönyörű elgondolás, nem de?
Egyébként különféle írásmódok is fellelhetőek, például Jin és Jang vagy Yin és Yang - mindig ugyanazt jelenti.


FONALAS KARKÖTŐ TERVEZŐ

 

A Jin Jang szimbólum

A Jin Jang szimbólum (Taiji) megkísérli az egymással szembenálló jelenségek egységét a világban, belül és kívül, hogy leírjuk természetes változásukat.

A Jin Jang alapelvei

A jin és a jang ellentétek, de mindig egységként kell értelmezni őket. Nem abszolútak, azaz nem vagy/vagy, hanem mindkettő/és. Minden viszonylagos. Egy 10°-os nap nyáron hideg (azaz jin), télen meleg (vagyis jang). A taoizmus felismeri az "erőt a gyengeségben" és egy "gyengeséget az erőben", amit a Taiji szimbólum két pontja is mutat. Tehát a jint és a jangot nem lehet rossznak és jónak ítélni.
A jin és a jang kölcsönösen függenek egymástól és létrehozzák egymást, a jang csak a jin révén keletkezhet és fordítva, meghatározzák egymást. Ha például nem lenne mélység, akkor nem beszélnénk magasságról. A jin és a jang átalakítják egymást, a jinből jang lesz, a jangból jin.
Ez a hullámszerű átmenet jin-ből jang-ba és vissza jin-be közvetlenül vezet a változás 5 fázisának (5 elem) modelljéhez.

Jin és Jang a testben

A jin és a jang két polaritás a testben, amelyeknek mindig egyensúlyban kell lenniük. Amikor a jin elérte a maximumot, megjelenik a jang. Ha a jang elérte a maximumot, a jin jelenik meg.
Ahogy a természetben az eső követi a napot, a tevékenységet pihenésnek kell követnie (feszültség – ellazulás). A QiGong gyakorlatok kiegyensúlyozzák a jint és a jangot a testben, ezáltal elősegítik a belső egyensúlyt. Ezeket akár te magad is kipróbálhatod, sokat segíthet a testi és lelki egyensúly megteremtésében!
A jin és jang filozófiája a hagyományos kínai orvoslás alapelve, a meridiánelmélet és a változás 5 fázisának elmélete mellett.

Az élet gyertyája

A testben lévő jint és jangot gyakran az "élet gyertyájaként" ábrázolják. A jin a viasz, a jang a láng. Amikor teljes sebességgel éled az életet, nagy lángon égsz, ami azt jelenti, hogy a viasz gyorsabban olvad. Kiégsz. Ezért nagyon fontos, különösen a fokozott aktivitás fázisaiban, hogy célzott szüneteket tartsunk, hogy újra erősítsük jinünket.
Reméljük, hogy sikerült közelebb hozni hozzád a jing és Jang szimbólum jelentését, hiszen csodás és egyben igazán mély mondanivalóval bír! Nézz körül weboldalunkon, hiszen több terméket is megtalálsz shopunkban ezzel a különleges szimbólummal.
 

Továbbiak a témában
GRAV

A GRAV a fiatalos életmódot, a színeket és a jókedvet jelképezi. A kézzel készített arany és ezüst ékszereink minden darabját gondos figyelemmel készítjük azért, hogy Ön határok nélkül élvezhesse a GRAV ékszerek letisztult szépségét.


Legutóbbi cikkek

OM Jel Jelentése - Minden Amit Tudni Érdemes
Tanácsok

OM Jel Jelentése - Minden Amit Tudni Érdemes

Kíváncsi vagy, hogy milyen mélyebb jelentéssel bír az immár világszerte elterjedt OM szimbólum? Rengetegen ismerjük talán viseljük is, mégis keveset tudunk róla, hiszen nem alkotja a nyugati kultúránk szerves részét, mégis egyre több helyen felbukkan, ahogyan a mi ékszereink között is. Tarts velünk és tudj meg többet!

Nemesfémek, arany, ezüst és nemesacél összehasonlítás
Tanácsok

Nemesfémek, arany, ezüst és nemesacél összehasonlítás

Ékszerek! Kiemelnek a hétköznapokból és ünnepivé varázsolják a különleges alkalmakat! De kiválasztásuk komoly dilemmát is okozhat. Előfordult már, hogy egy ékszerboltban állva elbizonytalanodtál? Esetleg nem tudtad eldönteni, hogy mit is válassz? Arany, ezüst, platina vagy esetleg nemesacél legyen a kiszemelt ékszer? Mi a GRAV-nál kizárólag 14K aranyból és 925 ezüstből alkotjuk meg ékszereinket, de lássuk, mit érdemes tudni a többi fémtípusról is.

Híres Magyar Nők és a Nőnap | GRAV Ékszer
Tanácsok

Híres Magyar Nők és a Nőnap | GRAV Ékszer

Nők, mihez is kezdenénk nélkülük? Na, de tényleg! Minden cinizmust félretéve, hiszen rengeteg mindent köszönhetünk édesanyánknak, nagymamánknak, illetve más híres hölgyeknek a történelem során. Kíváncsi vagy mely magyar nők játszottak döntő szerepet az elmúlt évszázadok során? Nőnap alkalmából erre szeretnénk következő blogbejegyzésünkben fényt deríteni és nem utolsó sorban néhány csodás ékszert is ajánlunk majd a figyelmetekbe!

Végtelen Jel Jelentése - Minden Amit Tudni Érdemes
Tanácsok

Végtelen Jel Jelentése - Minden Amit Tudni Érdemes

A végtelen jel egy szimbólum, melyet bizonyára mindannyian ismerünk, hiszen szerte a világon mindenhol fellelhető, mégis kevesen vannak, akik ismerik a valódi jelentését. Tudtad például, hogy története a VIII. századra nyúlik vissza, esetleg ismerősen cseng a “lemniscate” kifejezés? Ha kíváncsi vagy és szeretnél többet megtudni erről az igazán érdekes szimbólumról, olvasd el ismeretterjesztő összefoglalónkat!

GRAV Karkötő Felvétele
Tanácsok

GRAV Karkötő Felvétele

Egy rövid - videós melléklettel kiegészített - útmutatóval igyekszünk megkönnyíteni számodra a fonalas karkötők felvételének első lépéseit. Lépésről lépésre végigkísérünk téged a folyamaton annak érdekében, hogy biztonságosan és tartósan lehessen a karod éke akár éveken keresztül. Ha már van rutinod benne, mert már egy - vagy akár több - karkötő büszke tulajdonosa vagy, akkor is érdemes elolvasni a jótanácsainkat, hiszen mindig hallhat az ember újdonságokat :-)

Legjobb barátnős ajándékok | GRAV Ékszer
Tanácsok

Legjobb barátnős ajándékok | GRAV Ékszer

Egy igazán jó ajándék valakinek a szülinapjára? Kinek nem okozott már fejtörést ez a kérdés? Szeretnénk valami olyasmivel meglepni szeretteinket, aminek valóban örülnek és nem a legfelső polcon landol majd a többi holmi között, amire sosem lesz szüksége. Hadd legyünk a segítségedre ezúttal abban, hogy hogyan találhatnád meg a tökéletes ajándékot a legjobb barátnőd számára!

Valentin 2023 Ajándékötletek | GRAV Ékszer
Tanácsok

Valentin 2023 Ajándékötletek | GRAV Ékszer

Egyre csak közeledik a Valentin-nap, a szerelmesek ünnepe! Azonban február 14. ezzel egyben az a nap is, amely vitatottabb már nem is igazán lehetne…van, aki egyesen ki nem állhatja és van olyan is, aki pedig szívesen kedveskedik szerelmének ezen a napon egy apró (vagy akár nem is olyan apró) ajándékkal. Szerintünk csodás dolog a szerelmet megünnepelni és örömet okozni a társunknak egy kedves kis figyelmességgel. Ha viszont te még nem tudod, hogy ezt mivel is tudnád megtenni néhány hét múlva, akkor nagyon jó helyen jársz az oldalunkon! Engedd meg, hogy a segítségedre legyünk.

GRAV X ELLE MAGAZIN
Sajtómegjelenések

GRAV X ELLE MAGAZIN

Izgalmas hírekkel jelentkezünk! Megjelent a Grav Handmade-ről egy igazán érdekes és egyben számunkra igencsak hízelgő írás az ELLE magazinban. Olvass bele és tudj meg többet a márkáról és rólunk!

Back to Top