Valentin díszdobozt választhatsz az egyedi ékszer ajándékod mellé. A díszdobozban csábító édesség van elrejtve.
Ingyenes házhozszállítás 19 000 Ft vásárlás felett. Tudj meg többet


Bezár
Keresés Kosár Menü

Mandala Jelentése - MInden Amit Tudni Érdemes

Tanácsok Mandala Jelentése - MInden Amit Tudni Érdemes

Minden Amit a Mandaláról Tudni Érdemes

Rengeteg medált kínálunk a GRAV Handmade oldalán, ezek közül számos különleges jelentéssel bír, ilyen a Fatima keze, az életfa vagy a mandala szimbólum, sokan azonban még sem tudják, pontosan mit is takarnak ezek. Szeretnénk megismertetni veletek a szóban forgó szimbólumokat, hiszen lehet, hogy az egyik éppen a mondanivalója révén nyeri el a te tetszésedet. Vágjunk is bele, elsőként a mandalával!

Mi is az a mandala? 

Röviden egy koncentrikus szimbólum, melynek jelentését szeretnénk most neked kicsit bővebben is bemutatni! 
A mandala mély jelentéssel bír. Kör alakú, koncentrikus szerkezet. Egyre gyakrabban megtalálható a ruházaton, dekorációként, mandala kifestőkönyvként gyerekeknek és felnőtteknek, valamint nálunk a weboldalon, medál formájában is!
 


Mandala Zsinóros Karkötő

 

A mandala jelentése és meghatározása

A mandala szó kört jelent, kör alakú képet vagy kör alakot. A jelentés az ősi indiai szanszkrit nyelvből (मण्डल) származik.
A kör alakja szinte minden mandala alapja. Immár kétszer előbukkant, hogy a mandalák koncentrikusak, vagyis a vonalak és minták a mandala közepébe, középpontjába vezetnek, amely körül minden elrendeződik, így az elrendezés nincs kitéve a véletlennek. Szinte minden mandalában végtelennek tűnő tükröződések és szimmetriák találhatók.

 


 

A mandala az egész univerzumot mutatja be

A mandalák a hinduizmus és a buddhizmus kultúrájában rendkívül energikus szimbólumokként találhatók meg.
Geometriájától függően a mandala egy egész univerzumot vagy annak csak egy kis mikrokozmoszát mutatja. A számos forma és minta visszatérő elrendezésének köszönhetően a mandalák megbízhatóan rendezettek, ugyanakkor tele vannak sokszínűséggel, ezért is nyűgözik le az embereket évszázadok óta. A mai fizikai világban a mandala sokak számára meditációs segédeszközként vagy az önfelfedezés képi ábrázolásaként szolgál.

 

Mandala jelentése a modern időkben

A mandalák az évszázadok során semmit sem veszítettek az emberekre gyakorolt lenyűgöző hatásukból. Ma a mandala szót egyre gyakrabban használják a körkörös, koncentrikus képek általános kifejezéseként. A hagyományos mandaláknak számtalan változata és variációja létezik.

Modern dizájnnal kombinálva, mindennapi tárgyakra festve vagy nyomtatva hatalmas divattá nőtte ki magát! A mandalákat a zenei fesztiválokon is mindig megtalálták padló- és színpaddíszként, ahol a sokszínűség, a szabadság és a harmónia megjelenítéseként kísérik a zenét és a táncot. Bár ezek ritkán alapulnak az eredeti mandalák jelentésén, a régi és új mandalák egyre népszerűbbek.


GRAV MANDALA ARANY 14K NYAKLÁNC
 

A mandala alapformái

A kör

A kör alakú forma az egészet, az élet lelkét szimbolizálja. Támogatja a lényegre való összpontosítást és az elme rendjét. A középpont, a középpont az energiák gyűjtőpontjaként szolgál.

A háromszög

A háromszög alakú forma összekapcsolja a pozitív, a semleges és a negatív energiákat, és az örök összefolyást és az egymásrautaltságot szimbolizálja.

A csillag

A csillag alakja a szellem és a kreativitás szabadságát tükrözi. A csillag minden irányba mutat és összekapcsolja az élet számos oldalát.

A tér

A tér a szellem palotáját jelképezi, mint az istenek lakhelyét, ezért a hindu templomok és paloták mindig négyzet alakúak, minden sarkon kapuval. Középen mindig van egy oltár annak az istennek, akinek az adott templomot szentelték.

 

Lenyűgöző, hogy micsoda erővel bír a mandala, igazán csodálatos és egyben gyönyörű alkotás!


Reméljük, hogy tudtunk segíteni neked a választásban és némi információt talán el is tudtál sajátítani. Ha pedig esetleg annyira elnyerte a mandala szimbolikája a tetszésedet, hogy szívesen viselnéd karkötő formájában, akkor ne habozz! Kattints a Karkötő tervezőre weboldalunkon és néhány napon belül meg is érkezik hozzád!
 

Továbbiak a témában
GRAV

A GRAV a fiatalos életmódot, a színeket és a jókedvet jelképezi. A kézzel készített arany és ezüst ékszereink minden darabját gondos figyelemmel készítjük azért, hogy Ön határok nélkül élvezhesse a GRAV ékszerek letisztult szépségét.


Legutóbbi cikkek

Valentin 2023 Ajándékötletek | GRAV Ékszer
Tanácsok

Valentin 2023 Ajándékötletek | GRAV Ékszer

Egyre csak közeledik a Valentin-nap, a szerelmesek ünnepe! Azonban február 14. ezzel egyben az a nap is, amely vitatottabb már nem is igazán lehetne…van, aki egyesen ki nem állhatja és van olyan is, aki pedig szívesen kedveskedik szerelmének ezen a napon egy apró (vagy akár nem is olyan apró) ajándékkal. Szerintünk csodás dolog a szerelmet megünnepelni és örömet okozni a társunknak egy kedves kis figyelmességgel. Ha viszont te még nem tudod, hogy ezt mivel is tudnád megtenni néhány hét múlva, akkor nagyon jó helyen jársz az oldalunkon! Engedd meg, hogy a segítségedre legyünk.

GRAV X ELLE MAGAZIN
Sajtómegjelenések

GRAV X ELLE MAGAZIN

Izgalmas hírekkel jelentkezünk! Megjelent a Grav Handmade-ről egy igazán érdekes és egyben számunkra igencsak hízelgő írás az ELLE magazinban. Olvass bele és tudj meg többet a márkáról és rólunk!

GRAV - Az örök karkötő
Tanácsok

GRAV - Az örök karkötő

Léteznek, olyan szoros kötelékek melyeknek sosem szeretnénk, ha vége szakadna: egy szerelem, egy barátság, de ilyen lehet a családunk is, a kapcsolatunk az édesanyánkkal vagy testvérünkkel. Ilyen esetben csodás szimbolikával bíró ajándék válhat egy fonalas karkötőnkből, amely szintén egy örök darab, hiszen nem csak, hogy különösen strapabíró - így nincsen szükség arra sem, hogy valamikor levegyük magunkról -, de ugyanígy nincsen rajta semmilyen zavaró kapocs vagy csat sem, így maga a karkötő is az örökkévaló kört testesíti meg. Engedd meg, hogy a következő blog bejegyzésünkben kicsit bővebben meséljünk neked az örök, fonalas karkötőinkről!

Jin Jang Jelentése - MInden Amit Tudni Érdemes
Tanácsok

Jin Jang Jelentése - MInden Amit Tudni Érdemes

Két pólus, amely tökéletesen kiegészíti egymást és teljes szimbiózisban élnek egymás mellett - pontosan ez jelképezi a Jin Jang szimbóluma! Az egyik nélkül nem létezhetne a másik, egy csodás jelentéssel bíró medál, amely tökéletes lehet akár saját magad vagy egy szeretted számára!

Életfa Jelentése - MInden Amit Tudni Érdemes
Tanácsok

Életfa Jelentése - MInden Amit Tudni Érdemes

Rengeteg helyen találkozhatsz az életfával és majdhogynem ugyanilyen sokféle jelentéssel bír ez a bizonyos kis fa. Több kultúrában is fellelhető, jelképe azonban mindig hasonló jelentéssel bír. Ebben a bejegyzésben mi összefoglaltuk neked röviden, amit tudnod kell az egyik legkedveltebb medálunkról!

Karácsonyi ajándék ötletek, amelyek biztos célba találnak
Hírek

Karácsonyi ajándék ötletek, amelyek biztos célba találnak

A legtöbben közülünk talán még nem igazán égnek karácsonyi lázban, de tudjuk jól, az ünnepek előbb itt vannak, mint azt hinnénk! Persze tudjuk azt is, hogy a karácsony nem csupán az anyagi dolgokról és az ajándékozásról szól, mégis igazán varázslatos hangulatot teremtenek a gyönyörűen becsomagolt ajándékok a gondosan feldíszített fa alatt Szenteste napján. Így hát minden évben újra és újra felmerülhet a kérdés: mit ajándékozhatnék a szeretteimnek?

Családi Ajándék Ötletek Amelyekkel Nem Tévedhetsz
Tanácsok

Családi Ajándék Ötletek Amelyekkel Nem Tévedhetsz

Megtalálni a tökéletes ajándékot egy szeretted számára, sosem egyszerű feladat. Rengeteg szempontot figyelembe kell venni, hiszen számít az illető kora, neme, stílusa, hobbijai és még persze sorolhatnánk a rengeteg kritériumot. Mégis minden évben eljönnek a családi ünnepek, mint a Karácsony, a születésnapok, amikor az ember csak vakarja a fejét és tanácstalanul keresgél az interneten ajándékötletek után.

Ajándék Szerelmemnek A GRAV-tól
Divat

Ajándék Szerelmemnek A GRAV-tól

Közeleg szíved választottjának születésnapja? Esetleg ez lesz az első nagy ünnep, amit párként közösen töltötök el? Ez esetben hamar felmerül a kérdés, hogy vajon minek is örülne a kedvesed a leginkább.

Back to Top